Grön Ekonomi

I torsdags gästade västerbottningarna Anton och Simon Grenholm biblioteket i Robertsfors. Med utgångspunkt i deras rapport Grön Ekonomi (pdf) som publicerades av Naturskyddsföreningen 2014 föreläste bröderna om tillväxtens dilemma och vägar mot en grön ekonomi. Hur skulle en ekonomi se ut som respekterar planetens gränser, och hur kommer vi dit?

En viktig pusselbit på vägen är att se över hur vi hanterar den effektivisering som sker. På nästan alla områden i ekonomin utvecklas nya tekniker som ger oss möjlighet att utföra samma arbete med mindre medel. Men idag så nyttjar vi ofta effektivitetsvinsten till att utföra mer arbete med samma medel. För att nå ett hållbart samhälle måste vi använda tekniska framsteg på ett mer smart sätt.

Läs mer om detta och mycket annat i Antons och Simons rapport Grön Ekonomi (pdf).

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.