Kontakt

 


Länsförbundet

Naturskyddsföreningen i Västerbotten
c/o David Häggblad
Myrstigen 17
919 32 Åsele

E-post  till länsförbundets styrelse
E-post  till regionkansliet


Länsförbundets styrelse

 

David Häggblad | Ordförande
Skogsfrågor, energi
E-post

Jag är född i Djuptjärn i Norra Ångermanland 1952 och bor sen 1982 i Åsele. Tog folkhögskollärarexamen vid Linköpings universitet i början av 90-talet. Jobbat många år som lärare på Vindelns folkhögskola och ca sex år som verksamhetschef för Studiefrämjandet Södra Lappland. Har även varit lärare för ensamkommande flyktingbarn innan jag var med och byggde upp en filial i Åsele till Vindelns folkhögskola, där jag jobbade som kursföreståndare tills jag gick i pension.

I många år har jag engagerat mig i skogsfrågor och varit med att rädda gammelskogar från avverkning genom att inventera tillsammans med Forskningsresan i naturvårdens utmarker


Maria Mårtensson | Vice ordförande
Biologisk mångfald, samhällsomställning, jordbruksfrågor
E-post

Nybliven Västerbottning som lämnade storstan för skogen och tystnaden. För mig är natur- och hållbarhetsfrågor inte bara ett intresse utan en livsstil. Det är frågor som berör alla, vare sig man vill eller inte, och som påverkar vår gemensamma framtid.

Till vardags jobbar jag med strategisk hållbarhet och förändringsledning. Mitt hjärta klappar extra för frågor som berör biologisk mångfald, samhällsomställning, hållbara matsystem, och att värna om det lokala.


Sture Gustafsson | Sekreterare
Skogsfrågor, fågelskydd, inventering
E-post  Tel. 070-220 46 41

 

 

 


Angelika Schindler-Egl | Ledamot
Biologisk mångfald (pollinerare, grön infrastruktur, jordbruk), hållbar livsstil
E-post  Tel. 0768018883 (Gärna sms innan du ringer)

Jag och bor tillsammans med min make och våra 2 hundar i Villvattnet utanför Burträsk/Skellefteå kommun. Ursprungligen kommer vi från sydöstra Bayern/Tyskland.

Jag läste textil på Universitet i München och Edinburgh och är utbildad textilingenjör. Redan under mina år på universitetet har jag som bergsklättrare sett förändringar i naturen. Alperna och Dolomiterna förändrade sig snabbt pga. turism och klimatförändringar. Engagemanget inom natur, miljö och hållbarhet började med den tiden.

Men mitt största intresse är mat, vegansk mat såklart, och allt som hänger ihop med detta. Mat betyder inte bara att tillgodose kroppens behov, mat betyder för mig socialt umgänge, odling och omställning till ett hållbart liv på hemmaplan och i samhälle, att ta hand om våra pollinerare och deras viktiga arbete, och att skapa och bevara insekternas levnadsvillkor. Vi kan inte diskutera skog utan att nämna de pollinerande insekter som har sitt habitat, barnkammare, viloplats osv i skogen. Och detsamma gäller för jordbruket. Jag jobbar för att DEM ska få leva, för deras fungerande ekosystemtjänster som på ett fantastiskt, nästan mirakulöst sett utan konstgödsel eller pesticider bidrar till mina ärtor, bönor, bär och äpplen på min tallrik. Biologisk mångfald – hemma på min gård, i byn, i samhället och på hela jordklotet.


Simon Grenholm | Ledamot
Energi, klimat, omställning
E-post  Tel. 070-218 35 44

Jag är född och uppvuxen utanför Skellefteå. Jag har även några tidiga år av mitt liv och min uppväxt i Tanzania i östra Afrika. Jag har studerat i Luleå och bor nu med min familj i Umeå. Jag är utbildad civilingenjör inom energi och miljö, och arbetar med mjukvaruutveckling och dataanalys inom förnybar energi.

Naturen och miljön har alltid varit viktiga delar av mitt liv. Vi är alla en del av naturen, helt och fullt beroende av planetens livskraft. Mitt naturintresse växte till ett miljöengagemang under högstadietiden då jag ledde en studiecirkel om att handla miljövänligt. År 2005 deltog jag i Klimattrampet där vi cyklade igenom landet för att uppmärksamma klimatfrågan. Jag är medförfattare till rapporten Grön ekonomi (NF 2014), som lyfter dilemman som följer av samhällets jakt efter ekonomisk tillväxt. Jag vill verka för mer av helhetssyn, måttfullhet, liv och mångfald i marker och vattendrag, och en rättvisare fördelning av resurser och makt.


Maria Doeke Boekraad | Ledamot
Biologisk mångfald, hållbar livsstil
E-post

Har varit aktiv i olika Naturskyddsföreningar, 1984 – 1988 i Amsterdam, 2006 – 2008 i Finnmark/Norge. Leder Natursnoksgrupper i Umeå sedan 2015. I länsförbundet vill jag fokusera på fem områden gällande skydd av biologisk mångfald; 1.  fladdermöss 2. nyckelbiotoper i skog 3. främja omställning i vardagslivet 4. skapa dialog och samarbete med samebyar kring miljöskydd och frågor som berör, som t.ex. rovdjursfrågan 5. främja natursnoksaktiviteter i hela länet.  Ungdomar ska aktivt inkluderas och motiveras och vi behöver trevliga sociala arenor där vi bedriver naturskydd och visar hur fantastiskt ett hållbart samhälle kan bli.


Anställda Västerbotten

 

Natalie Toft | Verksamhetsutvecklare (tjänstledig)
Regionalt kansli

E-post

 

 

 


Emily Brennan | Verksamhetsutvecklare (vik)
Regionalt kansli

E-post  Tel. 076-143 95 44

 

 

 


Yasmine Kindlund | Skogskoordinator 
Regionalt kansli

E-post  Tel. kommer inom kort

 

 

 


Valberedning Västerbotten

 

Torgny Forsgren 
E-post  Tel. 073-020 91 13

 

 

 


Rickard B Hansson
E-post  Tel. 070-30 90 143

 

 

 


Letar du efter de föreningsdokument som brukade finnas här? De finns nu på den här sidan.