Föreläsning med Arne Müller 5 oktober i Vilhelmina

Arne Müller, reporter Sveriges Television, Umeå

ARNE MÜLLER GÄSTAR VÅR HÖSTKONFERENS 5 OKTOBER

Missa inte tillfället att lyssna & diskutera när Arne Müller gästar vår höstkonferens i Vilhelmina den 4 oktober. Konferensen är gratis och alla är välkomna. Om du reser långt kan vi erbjuda boende i mån av plats. Länk till anmälan hittar du på vår hemsida eller via länk i bio!

Om förläsningen:

Jättestora industriprojekt planeras i norra Sverige. Det handlar om batteritillverkning, ”fossilfritt stål”, konstgödsel tillverkad med vätgas och mycket annat. Totalt finns planer att investera 1400 miljarder kronor i Norrbotten och Västerbotten. De nya industrierna har väckt förhoppningar om ett snabbare tempo i klimatomställningen och ett lyft för många samhällen i norra Sverige.

Men det finns en del svåra frågor att besvara. Kommer bostadsbyggande och samhällsservice att hänga med i den snabba utvecklingen? Finns det risk för djupare klyftor inom regionen? Går det att få fram all den el och de metaller som behövs utan allvarliga konsekvenser för miljö och människor? Finns risken att beroendet av fossila bränslen byts mot ett beroende av metaller och andra ändliga naturtillgångar?

Det är frågor som Arne Müller tittat närmare på i boken ”Norrsken – drömmen om den gröna industrin”.

___

Arne Müller var senast aktuell med sitt sommarprat i P1 som sändes i augusti, lyssna här!

Konferensen är gratis och alla är välkomna. Om du reser långt kan vi erbjuda boende i mån av plats. Mer info och anmälan: https://forms.gle/hpqLzvbv7wLg2HzZA

Program för dagen laddar du ner här

Varmt välkommen!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.