Välkommen till Pollineringskonferens 16 November

Välkommen till vår första konferens om hur våra pollinerande insekter mår till följd av klimatförändringar, urbanisering, monokulturer i konventionella jordbruk mm. Lär dig mer om pollinerande insekters roll i vår matförsörjning och hur du som privatperson kan göra om din gräsmatta till en vacker äng. 
Datum: 16 november
Tid: 10.00- 16.00
Plats: First camp Ansia i Lycksele, sal björnen 
Program

kl. 10.00 Välkomstfika & Introduktion av dagen
 Nils Ryrholm – Biologisk mångfald & pollinerande insekternas roll för mat på tallriken.
Om Nils: Professor inom biologi, studerar klimat och klimatets inverkan på fjärilar samt även deras feromonkommunikation. Dessutom arbetar jag med biologisk mångfald och bevarandebiologi både på nationell och internationell nivå. Jag undervisar inom fälten biodiversitet, ekologi, evolution, faunistik, miljökunskap och naturgeografi.

Lunch (vegetariskt)

-Sofia Hagsand -Ut med gräsmatta in med äng. – En föreläsning som med syfte att inspirera fler att låta bli att klippa gräsmattan och bidra till ökad biologisk mångfald.
Om Sofia som driver Hagens Naturvård: Efter 10 år som yrkesverksam naturvårdsbiolog bestämde jag mig 2021 för att säga upp mig från mitt statliga arbete och sikta på ett friare liv. Min stora passion för naturen och biologisk mångfald gjorde att det självklart att fortsätta i samma spår, fast i egen regi. Så nu vill jag arbeta aktivt för att biologisk mångfald ska ha en självklar plats, inte bara ”ute i naturen” utan också i våra trädgårdar, på företags fastigheter och i planeringen av våra verksamheter.

Representant från SLU om Rödlistan – mer information om programpunkten kommer!
ca. 15.45 – avslutning & fika 
Inget medlemskap krävs, alla är välkomna!
Deltagaravgift 200 kr ( lunch och fika ingår)
– betalas via swish men även annan lösning går att ordna.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.