Finn fem fel på kärnkraften

karnkraft_986x370
Naturskyddsföreningen granskar kärnkraftens brister i den nya rapporten Finn fem fel på kärnkraften:

Kärnkraft är inte är ett hållbart alternativ, vare sig för miljö, säkerhet eller ekonomi.  I rapporten ”Finn fem fel på kärnkraften” granskar vi kärnkraftens tillkortakommanden. Listan är lång enbart med de senaste årens konsekvenser: olyckan i Fukushima, avbrott och larm om brister i säkerhetsrutiner vid svenska kärnkraftverk, problemen med hur det radioaktiva avfallet ska slutförvaras, miljöproblemen med uranbrytning, förseningar och ekonomiska svårigheter för pågående och planerade byggen t ex i Finland, Frankrike och England.

Läs fortsättningen av sammanfattningen på rikssidan eller ladda ner hela rapporten här.

Dela

Kommentera

One thought on “Finn fem fel på kärnkraften

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.