Klimatet är ”på allas läppar”

Är det så? – Nej inte alls. Media rapporterar från IPCCs 3 rapporter och det finns just nu massor av komplex information. Men väldigt, väldigt många i vår vardag bryr sig föga eller blundar hårt. Däremot vore det ju fantastiskt om det var så att alla brydde sig, om alla praktiskt värnade klimatet. Utanför våra  gränser ser väldigt många Sverige som ett föredöme, främst för att så många är så medvetna och engagerade här!! Hur hanterar vi det? Vad gör vi av det?

Läs några ungas tankar i senaste numret av vår tidning Sveriges Natur. Som medlem får du den i brevlådan. Men artikeln finns även på nätet med länken nedan under rubriken ”Den konstruktiva oron”. Vi tycks riskera en temperaturhöjning här, mer stormar och nederbörd. Är det så märkvärdigt?

Vad vill du ta upp här – när du läst det eller helt spontant? Vad är din privata synpunkt eller oro inför klimatförändringarna?

Peter

http://www.naturskyddsforeningen.se/sveriges-natur/2014-2/den-konstruktiva-oron

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.