Dold rysk makt i Pyhäjoki?

Finska riksdagen kräver av det planerade kärnkraftverket att 60% av kapitalet ska vara finskt eller från EU. Enligt uppgifter som jag inte kommit åt att kontrollera så här mitt i sommaren, så har följande uppdagats om finansieringen av den eventuella anläggningen:

9% av aktierna ägs av ett kroatiskt solenergiföretag med EN anställd. Dess investering på 9% motsvarar 30x företagets eget aktiekapital. Företaget ägs av ett serbiskt fastighetsbolag, som i sin tur ägs av ett ryskt bolag.

Eller i korthet: Ryska intressen försöker på denna omväg (som sett med fria demokratiska ögon är generande enkel att genomskåda) finansiera projektet på ett sätt som finska riksdagen inte tillåter. Verkligt mysigt om vi får en sån granne!

Peter L

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.