Manifestation mot kärnkraft i Bottenviken

Den finska regeringen har idag gett grönt ljus för byggandet av ett nytt kärnkraftsverk i Pyhäjoki eftersom de anser att kravet på 60% europeiskt ägande är uppfyllt. Detta trots rapporter om ryska bulvaner och tveksamma intentioner hos vissa finansiärer. Detta trots att bygget saknar stöd hos den finska befolkningen. Detta trots att den moderna historien är full av bevis på att kärnkraften varken är säker eller hållbar.

Men kampen mot kärnkraften är långt ifrån över, och aldrig förgäves. I Helsingfors hålls imorgon (torsdag 6/8) stora demonstrationer mot bygget. På möjligheternas torg i Skellefteå håller nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken en stödmanifestation mellan 12:00 och 12:30. Kom och visa ditt stöd!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.