2015 varmaste året sedan mätningarna startade

I onsdags publicerade både amerikanska Nasa och brittiska Met Office sina mätningar av den globala genomsnittstemperaturen för 2015. De visar att 2015 var det varmaste året sedan mätningarna startade år 1850.

2015 var också första gången som den globala genomsnittstemperaturen passerar 1 grad över genomsnittet i förindustriell tid. I avtalet som undertecknads i Paris är målet satt till att den globala uppvärmningen inte får överstiga 2 grader och att man ska sikta 1,5.

Nu är det hög tid att börja agera.

Samlade länkar:

Artikel från Nasa: Analyses reveal record-shattering global warm temperatures in 2015
Artikel från Met Office: 2015: the warmest year on record, say scientists

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.