VRL-remiss: Var med och tyck till om förslaget till nya verksamhetsriktlinjer för Naturskyddsföreningen!

Den 21 november anordnar rikskansliet en webbaserad remissträff om de nya verksamhetsriktlinjerna tillsammans med Naturskyddsföreningen i Västerbotten. Var med och tyck till om förslaget till nya verksamhetsriktlinjer för Naturskyddsföreningen och gör din röst hörd under höstens remissrunda!

I början av november kommer riksstyrelsen att lägga fram ett förslag till nya verksamhetsriktlinjer (VRL) för 2019-2022. Förslaget ska ut på remiss i folkrörelsen i samband med kretskonferenserna och det går även att delta via ett digitalt remissverktyg.

Naturskyddsföreningens verksamhetsriktlinjer anger den övergripande riktningen för föreningens arbete under perioden 2019-2022. Utifrån verksamhetsriktlinjerna kommer riksstyrelsen årligen att besluta om verksamhetsplaner som styr rikskansliets dagliga arbete. Riksstyrelsen har som uppdrag att stimulera och underlätta för länsförbund, kretsar och nätverk att engagera sig för föreningens mål. På det viset lägger riktlinjerna grunden för föreningens kraftsamling och mobilisering. De ska vara en inspiration för de tusentals människor som varje dag samlas kring det ideella arbetet, såväl som för de hundratals människor som arbetar för Naturskyddsföreningen.

Var med och delta i diskussioner om de nya riktlinjerna och lär dig om hur du kan använda och delta i det digitala remissverktyget.

Tid och plats: Tisdag 21 november kl. 18.30-20.00 på Skype

Medverkande: Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningens ordförande, Lisa Silver, projektledare Naturskyddsföreningens rikskansli och Johan Andersson, Naturskyddsföreningens riksstyrelse.

Anmälan: Senast 16 november via följande webbformulär
https://goo.gl/forms/tXSU8Sxn05hPnxdj2

Underlag: På följande länk hittar du allt samlat – utkastet till de nya verksamhetsriktlinjerna, bakgrundsmaterial, länk till den digitala remissen samt en remisshandbok om hur du lämnar dina synpunkter. https://riksforeningen.naturkontakt.naturskyddsforeningen.se/remissen-for-verksamhetsriktlinjerna-ar-oppen/

För frågor välkommen att kontakta Natalie Toft, verksamhetsutvecklare på regionala kansliet, tel. 076-143 95 44 eller e-post kansli.vasterbotten@naturskyddsforeningen.se.

Mer information om VRL: På uppdrag av riksstyrelsen pågår processen att ta fram Naturskyddsföreningens nya verksamhetsriktlinjer (VRL) för perioden 2019-2022. VRL beslutas av stämman och styr föreningens arbete under en fyraårsperiod. Våra nuvarande riktlinjer hittar du på Naturskyddsföreningens webbsida. Förslaget till VRL 2019-2022 grundar sig i en omvärldsanalys som genomfördes under våren 2017 där folkrörelsen bjöds in att delta via webbenkäter och diskussioner under rikskonferensen i Skövde. Riksstyrelsen att lägga fram sitt förslag till VRL 2019-2022 i slutet av oktober och folkrörelsen bjuds in att lämna sina synpunkter under november och december. Efter att remissrundan är avslutad kommer riksstyrelsen att lyssna in synpunkterna från föreningen inför att de ska lägga fram sin proposition till nya verksamhetsriktlinjer inför stämman 2018.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.