Tre järvar skjutna – felaktigt beslut

Länsstyrelsen i Västerbotten beslutade i november om skyddsjakt på tre järvar i länet. Vi i Naturskyddsföreningen anser att beslutet var felaktigt och illa underbyggt. Vi  överklagade snabbt beslutet. Förvaltningsrätten beslutade då om inhibition – dvs att beslutet ska uppskjutas i väntan på prövning av överklagandet. Tyvärr hann jakten genomföras innan överklagandet behandlats, så tre järvar är skjutna.

Eftersom järvarna hann skjutas beslutade Förvaltningsrätten att inte pröva frågan. Vi har beslutat att ändå  gå vidare med frågan eftersom vi anser att beslutet var felaktigt. Det bygger på felaktiga antaganden om både produktion av renkalvar och om ifall järvstammen är stor nog att vara stabil. Länsstyrelsen  måste framöver fatta bättre beslut i såna här frågor. Samernas arbete och rättigheter ska respekteras men viltvården ska också skötas på ett bra sätt. Vi har överklagat att Förvaltningsrätten lagt ner ärendet. – Det är krångligt med juridik.:)

Detta inlägg har kategorierna Skog. Bokmärk länken.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.