Västerbottningars inställning till djur och natur

Den stora attitydundersökningen har genomförts för fjärde gången. Forskare från SLU Umeå  och Umeå Universitet har genom en enkät ställt frågor till ett slumpmässigt urval av befolkningen som är över 18 års ålder. Det unika i denna undersökning är att, för att försäkra sig om att även uppfattningar från folk i glesbygd representeras har 150 enkäter skickats till varje kommun. För Västerbotten blir då totala antalet utskickade enkäter 2.250 till de 15 kommunerna i länet, svarsfrekvensen är 41%, vilket anses vara bra.

Som jämförelse kan nämnas att vanliga opinionsundersökningar, t.ex. Sifo, Novus o.s.v., typiskt innebär att 1060 enkäter skickas ut över landet utifrån befolkningsmängd. Innebörden blir då att Bjurholm, Sveriges minsta kommun, får sig tillsänt 0.3 enkäter/tillfälle.

Läs hela rapporten här: En attitydundersökning om djur och natur i Västerbotten 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.