Ett fortsatt kärnkraftsfritt Bottenviken

Naturskyddsföreningen har samarbetat med nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken framförallt mot planerna på ett nytt kärnkraftverk i finska Pyhäjoki, men även mot fortsatt kärnkraft i Sverige.

Den 21 augusti hölls en avslutande träff för nätverket i Skellefteå. En stor nyhet är att kärnkraftverket i Pyhhäjoki nu går i graven. Läs mer om detta, samt om kampen för ett Kärnkraftsfritt Bottenviken som pågått sedan 2011. >> Minnesanteckningar från nätverksträffen den 21 augusti 2022

”Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken är ett partipolitiskt obundet nätverk för alla som vill arbeta för att stoppa byggandet av kärnkraftverk i Bottenviksområdet. Vi bryr oss om miljön och vill arbeta för en hållbar utveckling utan kärnkraft. Vi anser att kärnkraften inte är någon lösning på klimathotet, det är i stället ett slut på energislöseriet, smart energiteknik och olika förnybara energilösningar. Vi vill samarbeta över alla gränser för en kärnkraftsfri värld.”

Samlade inlägg om kärnkraft

Kontaktuppgifter till nätverket

Nätverkets Facebookgrupp

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.